Skip to main content

Bereikbaarheid

 • Openbaar vervoer: NMBS-station Lokeren op 500m van de start, op 750m van inschrijvingen
  • vanuit Gent-St-Pieters: IC-trein richting Antwerpen-Centraal
  • vanuit Antwerpen-Centraal: IC-trein richting Oostende of Kortrijk
  • vanuit Kortrijk: IC-trein richting Antwerpen-Centraal
  • vanuit Brussel-Centraal: IC-trein richting Sint-Niklaas
  • Eenmaal aangekomen in Lokeren volgt u de Stationstraat. U slaat op de Markt meteen linksaf langs de Durme. Voorbij de parking bevindt zich de sporthal waar de kleedkamers zijn en de inschrijvingen georganiseerd worden. Ook voor het afhalen van je startbewijs kun je daar terecht. Voor het City Trail Kerstdorp wandel je nog even verder tot op de atletiekpiste, waar start en aankomst zijn.
 • Met de wagen:
  • vanuit Gent: neem E17 richting Antwerpen (afrit 12: Lokeren (N47)). Duur: ± 20’
  • vanuit Antwerpen: neem E17 richting Gent (afrit 12: Lokeren-Dendermonde-Zele (N47)). Duur: ± 30’
  • vanuit Brussel: neem E40 richting Oostende/Gent tot afrit R4 Merelbeke/Antwerpen/Zelzate. Volg nu R4 richting Zelzate tot afslag E17 Destelbergen/Antwerpen. Volg E17 richting Antwerpen tot afrit 12 (Lokeren (N47)). Duur: ± 45’
  • vanuit Kortrijk: neem E17 richting Gent. Aan afrit 9 (Gent-Centrum) volgt u de E17 richting Antwerpen (afrit 12: Lokeren (N47)). Duur: ± 50’
  • Eenmaal aangekomen in Lokeren volg je de Zelebaan, Martelarenlaan en de Koning Albertlaan om aan te komen in de Sportlaan. Op de linkerkant passeer je de atletiekpiste en de sporthal. Even verderop bereik je de parking.
 • Parking: er is parkeergelegenheid aan de Sporthal Durmehal, waar de startbewijzen kunnen afgehaald worden en daginschrijvingen doorgaan (Parking Grote Kaai). Van daaruit is het 50m wandelen tot aan het City Trail Kerstdorp (op de atletiekpiste), waar start en aankomst zijn).

Afhalen startbewijzen en daginschrijvingen

Het afhalen van de borstnummers en de chips gaat door in de bovenzaal van Atletiek Vereniging Lokeren (AVLO) en kan op woensdag 6 december en vrijdag 8 december steeds tussen 18u00 en 20u00 afgehaald worden.
De dag zelf kan de nummer worden opgehaald vanaf 17u30. Enkele dagen voor de City Trail ontvang je een persoonlijke deelnamemail. Bij de inschrijfstand ontvang je eveneens de goed gevulde goodiebag. Teams laten hun deelnamepakket met startbewijzen voor het ganse team ophalen door één persoon (teamverantwoordelijke). 

Bevestigingsmail + deelnameinfo

In de week voorafgaand aan de City Trail ontvangen alle individuele voorinschrijvers een bevestigingsmail met alle praktische informatie. Op vrijdagavond nog geen mail ontvangen en de betaling toch correct uitgevoerd? Contacteer info@citytrail.be.

Opgelet: deelnemers die inschreven via de website, maar niet tijdig betaalden, betalen de dag zelf alsnog de prijs van een daginschrijving (€20)!

Daginschrijvingen

Daginschrijvingen zijn enkel mogelijk indien de City Trail niet uitverkoopt. We verwittigen tijdig wanneer we bijna uitverkopen. Je bent nog welkom om de dag zelf in te schrijven vanaf 17u in Sporthal Durmehal. Dit tot een halfuurtje voor de start. Deelnamekost is dan €20.

 

Dragen van startnummer

Enkel lopers met een officieel startnummer mogen starten. Het startnummer dient duidelijk zichtbaar gedragen worden op de buik of borst. Lopers zonder geldig nummer mogen niet deelnemen en worden uit de wedstrijd genomen.

Voor de editie van 2023 wordt net als vorig jaren geen tijdsopname voorzien. Er werd geoordeeld dat deze voor een recreatief fun-evenement als de City Trail niet prioritair was. In de plaats hebben we extra ingezet op amusement!

Start

De start van de City Trail is voorzien omstreeks 19u00.

De start bevindt zich op de atletiekpiste Oscar Van Rumst (op 100m wandelen van de Sporthal). We richten er die dag een heus City Trail Kerstdorp in.

Specifieke informatie over de startmodaliteiten (gecontroleerde start, in waves zoals voorgaande edities) volgt nog.

Waarom waves en een gecontroleerde start? We verkiezen bovenstaande formules om opstoppingen verder op het parcours te vermijden. Met de verschillende (soms nauwe) doorgangen (vb in gebouwen) willen we vermijden dat mensen staan aan te schuiven in het midden van de wedstrijd. Kom zeker op tijd naar de start, maar wees geduldig bij het doorschuiven naar de startlijn. Het hoeft niet gezegd dat drummen geen zin heeft en je uiteraard beter respect betuigt voor de andere deelnemers. Met de live-optredens en opwarming is er in elk geval genoeg verstrooiing voorzien.

Het is verboden om mee te fietsen of zelf gebruik te maken van rolschaatsen, skeelers, fiets,… Ook lopen met een hond is verboden. Enkel lopers met een geldig startnummer mogen deelnemen.

Parcours

De City Trail is geen gewone kerstloop. Zo zijn er al meer dan genoeg! Voor deze editie stelden we opnieuw een bijzonder uitdagend en verrassend parcours samen. We voegden verschillende nieuwe locaties toe ten opzichte van vorig jaar, maar ook de passages die bleven, krijgen een nieuw jasje. Raadpleeg het vernieuwde parcours én alle acts hier.

Verlicht Lokeren!

De City Trail zou geen kerstloop zijn zonder gezellige kerstsfeer. Helaas brengen de donkerste dagen van het jaar met zich mee dat bepaalde delen van het parcours minder goed verlicht kunnen zijn. We zijn er op voorzien dat we deze punten extra aandacht geven, maar graag doen we ook een oproep aan alle deelnemers om mee Lokeren te verlichten. Wikkel jezelf dus maar in die kerstlichtjes, draag een koplamp of speld jezelf fietslichtjes op,… alles is welkom!

Aankomst

Aankomen doe je opnieuw in ons City Trail Kerstdorp. Blijf even hangen in onze bar voor een lekker biertje, een jeneverke of chocomelk!

Verzekering

Alle deelnemers zijn verzekerd voor gebeurlijke ongevallen tijdens de City Trail.

Eerste hulp bij ongevallen

Er is eerste hulp voorzien. Aanmelden voor verzorging kan in de Sporthal bij het Ambumed team. Tijdens de City Trail rijden ook verzorgers rond op fietsen. Voor hoogdringende ongevallen of nood contacteer je medische hulp op het noodnummer 112.

TIP: noteer een noodnummer en eventuele medische informatie (aandoeningen, medicatie, allergieën) op de achterkant van je startnummer! Zo kan eventuele medische hulp snel en effectief voorzien worden.

Ik sport slim!

Sporten brengt heel wat voordelen met zich mee, maar het kan – in heel zeldzame gevallen – ook gevaarlijk zijn. Het is dan ook belangrijk dat iedereen voor zichzelf uitmaakt als hij/zij fysiek én mentaal in staat is om deel te nemen. Consulteer zeker je huis- of sportarts als je twijfels hebt hieromtrent.

We raden af om deel te nemen als je stevig ziek of geblesseerd bent. Zeker als je koorts hebt, moet overgeven of diarree hebt,  stel je beter je training of wedstrijd even uit. Als je tijdens de City Trail pijn hebt of je niet goed voelt, vertraag of stop en vraag hulp indien nodig.

Sport verantwoord, train wijs en let op elkaar!

Meer informatie over gezond sporten vind je ook op www.iksportslim.be

Bewaakte vestiaire

Er is de mogelijkheid om sporttassen achter te laten in onze bewaakte vestiaire (in de Sporthal). Met je afscheurbaar bagagelabel kan je één sporttas per persoon afgeven. Opgelet: de vestiaire sluit om 21u30!

Douches, toiletten en kleedkamers

Omkleden en douchen kan in de kleedkamers van de Sporthal. Er zijn dit jaar extra kleedkamers voorzien. Je kan er je sportzak achterlaten in één van de lockertjes, maar we hebben ook een bewaakte vestiaire.

Uiteraard zijn er in de Sporthal toiletten, maar we voorzien ook een sanitair blok in ons City Trail Dorp. Je wilt niet meemaken dat je met een volle blaas aan de start staat, nietwaar?

Gratis Cesar

Na aankomst worden jullie ontvangen met een frisse Cesar Tripel met dank aan Dranken Van Eetvelde. Voor diegene die liever iets warms drinken is er ook verse soep voorzien van Alderande.

Cesar - Runners' Lab City Trail Lokeren

After-party

Na inspanning, komt ontspanning. Begeleid door opzwepende beats en genietend van een lekkere pannenkoek en een druppeltje kan je nog tot enkele uren na aankomst terecht in ons City Trail Kerstdorp! Een aanrader voor alle deelnemers en supporters!

Wedstrijdsecretariaat/persinfo/inlichtingen

Voor alle inlichtingen kan je de dag zelf terecht aan de inschrijfstand in de Sporthal. Alle vragen op voorhand worden bij voorkeur verwacht op info@citytrail.be